Maurice zondag. (Foto: Diego Ouwerkerk)

Leidenaar traint voor Leiden Marathon en wil inspireren met vlog

Maurice Zondag is Life Coach en heeft voor zichzelf een doel gesteld: de 10 kilometer van de Leiden Marathon lopen. Daarvoor wordt hij in drie maanden klaargestoomd. Met vlogs houdt hij zijn avontuur bij en hoopt hij anderen te inspireren om ook de uitdaging aan te gaan.

“Het is zeker haalbaar”, vertelt Zondag in Sport071. “Twee dingen zijn belangrijk: je moet in je koppie klaar zijn en je moet het gewoon gaan doen.” Vanuit de Leiden Marathon is aan Zondag gevraagd om zijn ervaringen te delen. “Tjeerd (voorzitter Leiden Marathon, red.) is een goede maat van me. Hij hoorde dat ik dit ging doen en heeft mij gevraagd om dit vast te leggen. Ik krijg leuke reacties op de vlogs. Het inspireren van mensen om ook voor hun doelen te gaan is tof om te doen. Het zou mooi zijn als ik een aantal mensen mee krijg.”

In zijn vlogs laat Zondag zien dat de uitdaging leuk is, maar dat je ook met tegenvallers te maken kunt krijgen. “Ik heb me best wel verkeken op deze uitdaging. Vooral dat je over sommige zaken geen controle hebt. Blessures bijvoorbeeld. Maar je moet ook daar het positieve uit halen. Om iets voor elkaar te krijgen, moet je geloven dat je het kan. Mindset is alles.”

De voorbereidingen voor de 10 km van Leiden marathon zijn momenteel in volle gang, maar de volgende uitdaging staat al vast. “We gaan volgende jaar voor de hele marathon. Als ik in dit tempo door blijf trainen, moet dat ook lukken.”

De vlog van Zondag is te bekijken op YouTube.

Diego Ouwerkerk in gesprek met Maurice Zondag. 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×