Museum de Lakenhal heeft een audiotour voor mensen met een visuele beperking. (Foto: Chris de Waard)

Lakenhal lanceert audiotour voor mensen met visuele beperking

Museum De Lakenhal heeft een audiotour ontwikkeld voor mensen met visuele beperkingen. Een zelfstandig bezoek aan een museum kan voor hen namelijk een behoorlijke uitdaging zijn. De audiotour moet daar verandering in brengen, want die vertelt de bezoeker alles over het museum en het gebouw. De tour is op ieder moment zelfstandig te volgen.

Anouk Heesbeen van De Lakenhal vertelt over de nieuwe inclusieve audiotour die het museum heeft ontwikkeld.

In de tour worden bezoekers langs tien bijzondere plekken in het gebouw geleid. Gebruikers krijgen niet alleen de kans de verhalen achter deze locaties te horen: ze mogen ook aan de muren, meubelstukken en trapleuningen voelen. Waar de collectie te kwetsbaar is om deze aan te raken, zijn speciale voelmaterialen beschikbaar. Deze materialen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Christelijke Blinden Bibliotheek en Visual First.

Het museum werkte al enige tijd aan de toegankelijkheid van De Lakenhal. In 2020 werd het Leidse museum al genomineerd voor het plan om de audiotour te introduceren. De RAAK Stimuleringsprijs won de Lakenhal toen niet, maar de audiotour is er nu dus wel.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×