Museum De Lakenhal aan de Lammermarkt in Leiden. (Archieffoto: PR).

Museum de Lakenhal genomineerd voor toegankelijkheidsprijs

Museum de Lakenhal is genomineerd voor de RAAK Stimuleringsprijs. Het Oogfonds, het Van Abbemuseum en Stichting Dedicon hebben deze prijs in het leven geroepen om Nederlandse musea te stimuleren hun collecties toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het museum met het beste plan voor een toegankelijke collectie. Zowel een vakjury als het Nederlandse publiek bepalen welk museum de prijs mee naar huis neemt. Onderdeel van de hoofdprijs is een geldbedrag van €30.000,- euro.

‘Kijken met je vingers’
Het plan dat de Lakenhal de nominatie heeft opgeleverd, heet ‘Kijken met je vingers‘. Eén van de ideeën daarbij is een uitbreiding van de museumapp. Bezoekers kunnen schilderijen daardoor makkelijker bekijken en meer achtergrondinformatie beluisteren.

“Afhankelijk van waar je vinger zich op het scherm bevindt, krijg je automatisch het bijbehorende audiofragment te horen. En doordat de afbeelding automatisch inzoomt op de plek waar je vinger zich bevindt, kunnen mensen met beperkt zicht ook de details van het kunstwerk bekijken via hun scherm. Letterlijk kijken met je vingers dus!”

Stemmen kan tot 7 oktober via de site van de RAAK Stimuleringsprijs.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×