Een stralende Mo voor zijn heropende bakkerij. (Foto's: Chris de Waard)

Door brand verwoeste Bakkerij Dali na ruim een jaar weer open

Bijna op de dag af dertien maanden geleden werd brand gesticht bij buurtbakkerij Dali aan het Prins Hendrikplein in Leiden. Vandaag straalt eigenaar Mohammed Eminov weer. Zijn ‘winkeltje’, zoals hij het zelf noemt, is weer open.

Bloemen en felicitaties van buurtbewoners vallen hem deze zaterdagmorgen ten deel. Omwonenden hebben hem en zijn broodjes gemist. De eerste klanten komen meteen om 10.00 uur al binnen. Voor een broodje, maar vooral ook voor een praatje met ‘Mo’ die nog druk bezig in om de laatste dingen in orde te maken. “We zijn vannacht ook weer tot 2.30 uur bezig geweest, maar het is gelukt.”

Een officiële opening wil hij ook nog wel houden. “Ik had de burgemeester gemaild, maar ik was vergeten dat het nu vakantie is. Hopelijk lukt het binnenkort alsnog.”

Brandstichting
In de nacht van 7 op 8 april 2022 werd door twee nog onbekende daders brand gesticht bij de bakkerij. Bewoners van de bovenwoning hoorden die nacht rond 00.50 uur glasgerinkel toen de ruit van de voordeur werd ingegooid. Vervolgens werd een brandende vloeistof naar binnen gegoten, zo was te zien op niet erg duidelijke camerabeelden. Daarbij leek het of de hand van een van de daders vlam vatte. Er is nog niemand aangehouden voor de brand, maar het onderzoek naar de brandstichting loopt nog.

Mo hoopt vurig dat de daders alsnog worden achterhaald. “Nu ik weer elke dag hier ben, hoor ik misschien ook nog iets. Ik wil echt weten wie dit gedaan hebben en waarom. Helemaal omdat er mensen boven de bakkerij wonen.”

Economie Leiden Brandstichting bij bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×