(Foto's: Emy Leidelmeyer)

Bakkerij Dali nu ook weer officieel open

Na een allesverwoestende brand is Bakkerij Dali terug van weggeweest. Na dertien maanden kan eigenaar Mohammed Eminov weer lachen bij de heropening aan het Prins Hendrikplein. De klanten zijn blij, en kinderen kunnen hun geluk niet op. Naast een lekker broodje was er namelijk ook de lach en een ballon van een clown.

Na een weekje proefdraaien heeft Dali de deuren nu ook weer officieel geopend. Op een zonovergoten middag stromen ouders en hun kinderen rond lunchtijd toe. Ze zeggen de bakkerij gemist te hebben. Voor een aantal was dat ook een reden om mee te doen aan de geldinzamelingsactie die vorig jaar voor Dali op touw werd gezet. Bijna dertien maanden hebben ze hun bakkerij moeten missen, maar vooral leefden ze mee met Eminov en zijn familie. Met het geld heeft Mohammed gloednieuwe apparatuur voor zijn bakkerij kunnen betalen.

De eigenaar is zichtbaar onder de indruk van de steun uit de samenleving. De waardering van zijn klanten is datgene waarvoor eigenaar Eminov doet. Na al die jaren kent hij de voorkeur van klanten in ‘zijn winkeltje’ dan ook heel goed. Hij ziet dat kinderen voor een frikandel gaan. De wat ouderen komen voor een Turkse pizza.

Economie Leiden Maatschappij Brandstichting bij bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×