Extinction Rebellion in actie op de A12
(Foto: Extinction Rebellion)

Extinction Rebellion Leiden organiseert actietraining op 13 mei

Op zaterdag 13 mei organiseert Extinction Rebellion een actietraining in Leiden. Volgens de organisatie is zo’n training essentieel als je mee gaat doen aan de A12-actie die voor 27 mei gepland staat. Ook voor deelname aan andere acties is deze training geschikt. “Het maakt daarbij niet uit of je aan acties wil meedoen met een hoog of laag risico op arrestatie.”

Tijdens de training leer je hoe het is om mee te doen met een actie van Extinction Rebellion en hoe die wordt georganiseerd. Je leert wat een affiniteitsgroep is en wat het nut daarvan is tijdens een actie en ook krijg je inzicht in wat de juridische gevolgen zijn van burgerlijke ongehoorzaamheid. Verder legt de organisatie uit hoe Extinction Rebellion aankijkt tegen geweldloosheid en waar men zelf de grens trekt. Verder krijgen deelnemers les in de-escalatietechnieken.

De inloop is vanaf 12.30 uur. De training start om 13.00u. Deelnemers kunnen zich opgeven via een e-mail aan leiden@extinctionrebellion.nl. Deelname is gratis, maar de donatiepot staat er, voor wie wat kan missen ter dekking van de kosten. Locatie: Oude Rijn 44C Diaconaal Centrum De Bakkerij.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×