(Afbeeldingen: Atelier Jelle Verheijen)

Leiden bouwt grote fietsenstalling bij Hartebrugkerk

De gemeente Leiden heeft samen met het parochiebestuur van de Hartebrugkerk de plannen klaar voor een nieuwe fietsenstalling bij de Hartebrugkerk. De stalling krijgt de ingang aan de Lange Mare en gaat plaats bieden aan 350 fietsen. Flink meer dan de circa 110 fietsen waarvoor nu ruimte is. Voor het project trekt de gemeente bijna 4,4 miljoen euro uit.

Om plek te maken voor de nieuwe stalling, wordt de huidige parochiezaal, de Romanuszaal, afgebroken. De nieuwe zaal krijgt een plek op het dak van de gratis fietsenstalling. De gemeente Leiden draagt daarvan de kosten. Op het dak van de nieuwe Romanuszaal komt een daktuin.

De fietsenstalling op het achterterrein van de Hartebrugkerk is nu alleen op zaterdagen open. Dat gaat veranderen. De nieuwe stalling is straks zeven dagen per week open en krijgt ruime openingstijden. Bij de nieuwe fietsenstalling komt ook een openbaar toegankelijk toilet.

Wethouder Ashley North geeft een toelichting op de plannen voor de nieuwe openbare fietsenstalling in de binnenstad.

Met de uitbreiding van de fietsenstalling wil de gemeente het aantal geparkeerde fietsen op straat verminderen. Vooral in de middenberm van de Lange Mare is het nu op drukke dagen een onoverzichtelijk geheel. Zonder al die fietsen moeten de leefbaarheid en toegankelijkheid in dat deel van de binnenstad toenemen.

Duurzaamheid Leiden Politiek Fietsenstalling Hartebrugkerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×