De start van de TK Challenge Bio Science Parkrun in 2022. (Archieffoto: Niels Keekstra)

Opbrengst Bio Science Parkrun voor kinderziekenhuis

De TK Challenge Foundation, opgericht door Teekens Karstens advocaten en notarissen, organiseert in samenwerking met de ondernemersvereniging van het Leiden Bio Science Park in juni voor de tweede keer de Bio Science Parkrun. De opbrengst van deze laagdrempelige loop gaat naar het Willem Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC.

Het bedrag dat opgehaald wordt met de actie, wordt besteed aan een Qwieck-up. Dat is een apparaat dat door middel van projecties op muur of plafond, ondersteund met geluid, ervoor zorgt dat patiënten zich makkelijker kunnen ontspannen, bijvoorbeeld voor een operatie.

Sinds de oprichting van de TK Challenge Foundation in 2015 worden organisaties en initiatieven ondersteund die opkomen voor vitaliteit, gezondheid en sociale cohesie. Naast de run in juni wordt er bijvoorbeeld in het najaar ook een speciaal evenement georganiseerd om geld in te zamelen voor Hospice Issoria.

Het startschot voor de TK Challenge Bio Science Parkrun wordt op 9 juni om 16.30 uur gegeven door burgemeester Henri Lenferink. De vijfkilometerloop start bij Teekens Karstens en eindigt bij de Hilton Garden Inn, met een feestelijke borrel. Inschrijven voor de run kan op de website.

Dick Feddes en Romy Kaffa vertellen over de TK Challenge Bio Science Parkrun.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×