(Foto: Peter Visser)

LUCID van Dance Company The Kitchen over de droomwereld en het onderbewuste

‘The Kitchen’, het gezelschap van Leidenaar Jamie de Groot, danst in de tweede helft van mei zesmaal de nieuwste voorstelling LUCID in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest. De dansvoorstelling is een verbeelding van een nachtelijke droom over verlangens en angsten, waarover je geen controle hebt. Als toeschouwer van de voorstelling waan je je in een staat tussen waken en slapen, waarbij je wordt ondergedompeld in droomsferen.

Jamie de Groot, de artistiek leider van Dance Company The Kitchen en verantwoordelijk voor de choreografie en de muziek, maakte de dansvoorstelling, waarbij Nicky van Banning tekende voor de creatieve ontwikkeling. In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt De Groot over de totstandkoming van deze voorstelling. “Het gaat over dromen, waarbij dag- en nachtbewustzijn in elkaar overlopen. Wat gebeurt er eigenlijk als je je ogen sluit. Beschouw het als een magische moment, dat je even ergens anders bent dan in het dagelijks leven. Dan kunnen zich ervaringen en inzichten ontvouwen die voorbij rationeel begrijpen en beoordelen gaan. Ervaringen die ons leven richting kunnen geven.”

Videoprojectie
In LUCID verbeelden zes dansers verscheidene karakters uit ons onderbewuste en de droomwereld. Niet alleen verhouden zij zich constant tot elkaar, maar ook tot de videoprojectie, waarin zijzelf ook weer opduiken. De Groot noemt zijn voorstelling immersief. “Het is een term die letterlijk onderdompeling betekent. Ik bedoel ermee aan te geven dat je in een andere wereld stapt, een wereld die je omringt en die je ervaart in alles om je heen met al je zintuigen.” Van Banning vult aan dat ook de monumentale Pauluskerk met haar prachtige glas-in-loodramen bijdraagt aan de totaal beleving van de voorstelling.

De première van voorstelling LUCID is op donderdag 18 mei en wordt daarna nog gespeeld op 20, 21, 26, 27 en 28 mei. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2 in Oegstgeest.


(Foto: Esmee Regter/PR)

Cultuur Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×