De hele dag was het gezellig druk rond het start- en finishgebied van de wandelmarathon. (Foto's: Chris de Waard Emile van Aelst en Gerry van Bakel)

Wandelmarathon trekt ruim 1.800 deelnemers

In de stralende zon wandelden zaterdag ruim 1.800 sportieve stads- en streekgenoten door de Leidse regio tijdens de wandeleditie van de Leiden Marathon. Het was dan ook een gezellige drukte van belang op en rond het Garenmarktplein waar de wandelaars vertrokken en ook weer aankwamen.

Ruim tweehonderd inwoners van Zoeterwoude lopen en rennen mee met de Leiden Marathon om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Het is een eerbetoon aan Aad Grimbergen. Hij was jarenlang de fietsenmaker van het dorp en overleed op oudejaarsdag op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. De vrienden van Aad wilde 13.000 euro ophalen, maar de teller staat inmiddels al bijna 10.000 euro hoger. Doneren kan overigens nog steeds.

Vandaag wordt het tempo opgevoerd en gaan de deelnemers aan de hardloopmarathon van start op de verschillende afstanden. Tussen 12.00 en 16.00 uur zendt Sleutelstad TV live uit vanaf het start- finishgebied van de Leiden Marathon.

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×