Katelijn Udo de Haes en Jason Sieval vertellen in Cultuur071 over KNST Hardt.

Jongeren maken een artistieke mix voor KNST Hardt 2

Jongeren-theatergroep Hardt brengt op vandaag en morgen de tweede editie van KNST Hardt. Bezoekers krijgen allemaal een koptelefoon op en worden dan ondergedompeld in een theatrale presentatie van muziek, dans, toneel en kunst. Vijftien jongeren hebben alleen of samen korte voorstellingen of installaties gemaakt. Die worden met elkaar verbonden door een soundscape en live audio.

Ook KNST Hardt 2 vindt plaats op een bijzondere locatie, dit keer in het sfeervolle gebouw van de oude energiecentrale aan het Papegaaisbolwerk 20. Het publiek wordt buiten ontvangen en dan meegenomen door het gebouw voor de beleving. Katelijn Udo de Haes, artistiek leider van Hardt vertelt bij Cultuur071 dat ze een groep ambitieuze jongeren om zich heen heeft verzameld die verder willen met theater. Die krijgen bij haar de kans om te experimenteren en werk te maken dat anders is dan een traditioneel toneelstuk.

De onderwerpen die aan bod komen zijn heel divers en altijd persoonlijk. Van terugverlangen naar de kindertijd tot liefde voor muziek, en van de verwondering over de natuur tot het onbegrip voor non-binair zijn. Jason Sieval heeft daarover een heel persoonlijke performance gemaakt en vertelt dat gepassioneerd in het interview. In een combinatie van dans en een monoloog neemt die de bezoeker mee in de ontdekking van non-binair zijn. De jongeren hebben de presentatie tot een geheel gemaakt, zodat ook een foto-installatie en live schilderen in het geheel zijn gaan passen.

Er zijn vier voorstellingen: 19 mei om 20.00 en 22.00 uur en 20 mei om 20.00 en 22.00 uur. Reserveren kan op de website van theatergroephardt.nl

 

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×