Ingang Bio Science park in Leiden
Leiden Bio Science Park. (Foto: Chris de Waard)

Betekenis van Bio Science Park vangen in een foto

Hoe kun je de betekenis van het Bio Science Park voor Leiden (en andersom) in één beeld vangen? Op die vraag kan iedereen tussen 10 en 31 mei een antwoord geven. De Ondernemersvereniging van het Leiden Bio Science Park heeft ter gelegenheid van het vijfde lustrum een fotowedstrijd uitgeschreven.

Het Bio Science Park is groot. Er werken bijna twintigduizend mensen en er zijn ook veel LUMC-studenten actief. Qua foto’s geldt creatieve vrijheid: “Misschien doet iemand iets met een instrument zoals een microscoop of pipetjes. Misschien gebruikt iemand wel een drone om boven het Science Park te zweven. Alles mag, zolang de foto maar het belang uitdrukt. En daar kan iedereen een ander antwoord op geven”, zegt Hans Rasch namens de vereniging tegen Joyce Kaffa en Alexandra van der Hoeven van Sleutelstad.

Iedereen kan meedoen, en volgens Rasch is het dat zeker waard. “De tien beste foto’s worden opgehangen in koffiebar Vrij, tegenover de Hogeschool. De vijf beste foto’s worden  tijdens ons festival op 22 juni toegelicht door de jury, en uitgelegd waarom ze de beste zijn. De winnende foto wordt een maand lang tentoongesteld in museum Boerhaave. Alle foto’s worden op aluminiumprint gedrukt, dat is een hele mooie heldere kwaliteit. En de inzenders krijgen de print mee naar huis, die mogen ze thuis hebben als aandenken aan deze wedstrijd.”

Vakfotografen en deskundigen op het gebied van esthetiek vormen de vakjury. Maar ook het publiek mag stemmen per e-mail. Zo worden de foto’s eerlijk en goed beoordeeld. Meer info vind je op de website van de Ondernemersvereniging.

Leiden Maatschappij Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×