Op het terrein van het voormalige tuincentrum Segaar en het Arsenaalpark komen honderd woningen. (Foto's: Chris de Waard)

College legt ontwerp bestemmingsplan Segaar-Arsenaal ter inzage

De gemeente Voorschoten heeft het ontwerpbestemmingsplan Segaar-Arsenaal ter inzage gelegd. Het plan maakt het mogelijk om langs het water van de Korte Vliet honderd nieuwe woningen te realiseren.

Aan de noordzijde van het plan, links op onderstaande afbeelding, komen twee appartementengebouwen met in totaal 43 appartementen. Het onderste gebouw krijgt vier lagen, het bovenste gebouw vijf lagen boven een halfverdiepte parkeergarage. Het plangebied wordt verder ingevuld met acht beneden-bovenwoningen. De andere helft van de nieuwe wijk gaat bestaan uit 48 grondgebonden rijtjeswoningen en één vrijstaande woning. De nieuwe wijk wordt ontsloten via de Trompweg. Aan de Leidseweg komt alleen een route voor de hulpdiensten.

Het Stedenbouwkundig plan van de nieuwe woonwijk langs het water van de Korte Vliet.

“Als we dit plan straks mogen realiseren, dan is Voorschoten opnieuw een prettige woonwijk rijker”, zegt wethouder Hans van der Elst verheugd. “De ligging aan het water is fantastisch en vooral aan de oostzijde is voorzien in groen.” In de nieuwe wijk valt dertig procent van de nieuwe huizen in de categorie sociale huurwoningen. Van der Elst: “Hiermee sorteren we voor op de woonvisie 2023, waarin we aangeven dat we het belangrijk vinden dat er voor iedere doelgroep voldoende betaalbare woningen zijn.”

Op het Arsenaal-deel van het terrein wordt beperkt gebouwd. Hier komen dertien van de honderd woningen. “Op die manier wordt uitvoering gegeven aan het ruimtelijk kader dat de gemeenteraad eerder vaststelde”, aldus Van der Elst.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×