Werk van Iliada Charalambous. (Foto: kunstindeheemtuin.nl)

Kunst in de Heemtuin Leiderdorp opent perspectieven

Het thema van de zaterdag 27 mei te openen editie van de beeldententoonstelling in de Heemtuin in Leiderdorp is ‘Perspectief’. Door het park heen zijn kunstwerken te zien van veertien kunstenaars uit het hele land.

“Het werk is heel erg divers”, vertellen Stephanie Lutz en Jos Gerrese van de stichting Kunst in de Heemtuin in Cultuur071. “Van een kleine kralenketting van keramiek die hoog in de boom hangt tot een grote kring van betonnen stoelen die uitnodigt om de dialoog aan te gaan en je perspectief door een gesprek met een ander te veranderen.”

Interview (deel 1) met Stephanie Lutz en Jos Gerrese van Stichting Kunst in de Heemtuin.

 

Interview (deel 2) met Stephanie Lutz en Jos Gerrese van Stichting Kunst in de Heemtuin.

“Kunstenaars laten je vaak op een hele andere manier naar de wereld kijken. Met een heel ander perspectief, waar je zelf nooit aan gedacht had”, vertelt Lutz.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn Fleur van den Berg, Karin Dekker, Michael Hoedjes, Gusta Kullberg, Janine Melai, Carla Rump, Hans Versteeg, Iliada Charalambous, Evelien Gransjean, Sophie Mastenbroek, Kate Price, Hedri Kool, Peter F. van Loon en Ludy Feyen.

De tentoonstelling is onder andere tot stand gekomen met steun van Stichting Kunst en Cultuurbevordering Nederland, een stichting die met name jonge kunstenaars steunt. Daarom zocht de organisatie dit jaar ook specifiek naar kunstenaars onder de 35 jaar. Vijf van de deelnemende kunstenaars behoren tot die categorie.

De beelden zijn na de opening op zaterdagmiddag 27 mei nog tot oktober in het park te zien. De Heemtuin in Leiderdorp is open van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 16.45 uur en op zaterdag en zondag van 15.00 tot 16.45 uur.

Cultuur Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×