(Foto: Gemeente Leiden)

Lenferink ontvangt eredoctoraat van Webster University

De Leidse burgemeester Henri Lenferink heeft zaterdag van de Webster University een eredoctoraat in de geesteswetenschappen ontvangen. Eerder viel die eer ook te beurt aan oud-burgemeester Cees Goekoop. Lenferink ontving zijn doctoraat, net als Goekoop, in de Pieterskerk in Leiden. Webster is een Amerikaanse universiteit met een vestiging aan de Boommarkt in Leiden.

“Hij  heeft als burgemeester menigmaal aangegeven dat de stad Leiden zijn uiterste best moet doen om de reputatie als stad van tolerantie en vluchtelingen na te komen”, aldus directeur Jean Paul van Marissing van de Leidse campus van de Webster University. “Hij is een voorbeeld voor wat het betekent om een wereldburger te zijn en een inspiratie voor onze studenten. Zijn inzet om de kansarmen en ontheemden te dienen, heeft een aanzienlijke impact gehad op de gemeenschap en het leven van veel vluchtelingen verbeterd.”

“De acties van Lenferink en zijn verdiensten als burgemeester van Leiden gedurende een periode van twintig jaar komen overeen met de toewijding van Webster University om aan onvervulde behoeften te voldoen en om een weg naar meer gelijkheid en inclusie te creëren”, aldus de kanselier van Webster University, Elizabeth Stroble. Door Lenferink te eren met een doctoraat in de geesteswetenschappen, erkent Webster University het werk van Lenferink.

Lenferink stopt per 1 september 2023 als burgemeester van Leiden. Hij is dan ruim twintig jaar burgemeester geweest in de sleutelstad.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×