(Foto: Paul Dirkse)

International School Leiden officieel van start

De Leidse onderwijswethouder Abdelhaq Jermoumi heeft maandag samen met bestuurder Harry van Alphen van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) de International School Leiden (ISL) officieel geopend.

De ISL is ondergebracht in het gebouw van de Joppenszschool aan de Van Vollenhovenkade en ging aan het begin van het schooljaar al voorzichtig van start met 21 leerlingen. Dat aantal groeit naar verwachting tot ongeveer het dubbele.

De school richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar. Daarmee bereidt ze hen voor op internationaal middelbaar onderwijs, zoals bijvoorbeeld het Rijnlands in Oegstgeest dat aanbiedt. De leerlingen komen uit alle werelddelen. Ze zijn in het gebouw van de ISL de hele dag onder de pannen want ook buitenschoolse opvang wordt verzorgd.

De ISL deelt het gebouw nog even met de Joppenszschool. Die school stopt na de komende zomervakantie. Tot die tijd kunnen de kinderen van groep 8 hun school daar nog afmaken. Op 30 juni wordt er in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade nog een eindviering gehouden voor (oud-)leerlingen, ouders, personeel en andere betrokkenen.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×