Gemeenteraad: 'Geen betaald parkeren in Leiderdorp'

De Gemeenteraad van Leiderdorp heeft om snelle maatregelen gevraagd om de parkeeroverlast in het Hofje van Holtlant en het Zijlkwartier tegen te gaan. De raadsleden hebben tijdens de raadsvergadering een motie van D66 over dit onderwerp unaniem aangenomen.

In de motie roepen de partijen de wethouder op om de raad uiterlijk in de eerste raadsvergadering na het zomerreces te informeren over mogelijke oplossingen. Invoering van betaald parkeren is daarbij wat de Leiderdorpse raad betreft geen optie.

Parkeeroverlast in het Hofje van Holtlant en Zijlkwartier zijn al langer bekend bij de gemeente. In november 2022 werd de huidige wethouder gevraagd om met oplossingen te komen voor de bewoners in die wijken. D66-raadslid Mieke van Ulden: “We hebben vorige week als raad al uitgebreid gesproken over de parkeerproblemen in Hofje van Holtlant en het Zijlkwartier. We zijn daar niet veel verder gekomen dan waar we in november vorig jaar ook al waren. Wij willen de wethouder nu duidelijk meegeven dat de voltalige raad zich uitspreekt tegen betaald parkeren in Leiderdorp.”

CDA-fractievoorzitter Medea Hempen wil dat verkeerswethouder Vastenhoud oplossingen op een rij zet, samen met een overzicht van de voor- en nadelen, zoals de praktische en juridische uitvoerbaarheid, de kosten en de baten.

Vastenhoud gaf tijdens de vergadering aan dat hij alle suggesties en aanvullende wensen van de raad zal meenemen. Ook benadrukte hij dat hij in gesprek gaat met de bewoners.

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×