Cultuurwethouder Van Delft werd met loeiende sirenes door een brandweerwagen afgezet. (Foto's: Chris de Waard)

Makersplek Ins Blau minimaal een jaar in oude brandweerkazerne

Theater Ins Blau heeft vrijdagavond het tijdelijke extra onderkomen in de Merenwijk in gebruik genomen. In de leegstaande brandweerkazerne heeft het theater een ‘makersplek’ in gebruik genomen waar de theatermakers voor ten minste een jaar hun gang kunnen gaan.

“Zo’n plek zochten we al heel lang”, vertelt zakelijk leider Kees van Leeuwen van Ins Blau. “Hier kunnen ze dingen uitproberen en aan voorstellingen werken zonder dat ze steeds alles op moeten ruimen. Aan de Haagweg hebben we die mogelijkheden niet, omdat de ruimtes daar door meerdere groepen worden gebruikt.”

Hoe lang Ins Blau aan de Gooimeerlaan hun tot ‘Kaserne Blau’ omgedoopte onderkomen kan gebruiken, is nog niet helemaal duidelijk. “In elk geval kunnen ze hier een jaar blijven”, vertelt cultuurwethouder Yvonne van Delft. “Maar je weet nooit hoe het precies loopt, dus misschien kan het ook nog wel wel iets worden verlengd.” Op dat laatste hoopt Van Leeuwen in elk geval wel: “Een plek als deze hebben we gewoon echt nodig, dus we blijven sowieso op zoek naar een permanente makersruimte.”

De opening werd opgeluisterd door mimecollectief het Vege Lijf. Die lieten daar een deel zien van hun nieuwe voorstelling ‘zonder lucht’. “Het is nog work in progres legt Van Leeuwen uit. Zo kunnen de makers zien hoe het publiek reageert en daar weer van leren.”

Cultuur Leiden Kaserne Blau


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×