Het Van der Werfpark. (Foto: Roeland van Wely)

Gras Van der Werfpark wordt jaar lang afgesloten met hekken

Gras en het Van der Werfpark is een verhaal van twaalf ambachten en dertien ongelukken. Meerdere herstelpogingen liepen afgelopen jaren op niets uit. Het gras wordt intensief gebruikt en ligt ook deels in de schaduw. Maar de gemeente Leiden geeft nog niet op. Er wordt opnieuw gras ingezaaid en daarna gaat er een hek omheen. De werkzaamheden beginnen deze week.

De gemeente heeft vorig jaar advies ingewonnen bij een onafhankelijk, extern bureau over wat er het beste gedaan kan worden om het gazon te verbeteren. Op basis daarvan kiest Leiden er nu voor om eerst de bodem te verbeteren. Er worden maatregelen genomen om overtollig water sneller af te voeren en voor droge periodes legt de gemeente juist een beregeningsinstallatie aan. Daarna kan er gezaaid worden. Deze werkzaamheden duren vier weken.

Hekken
Het ingezaaide gras wordt een jaar lang beschermd met hekken. De wortels van het gras krijgen zo de kans om te groeien, voordat het weer belast wordt door bezoekers. De gemeente verzekert omwonenden dat er genoeg plekken overblijven om te zitten, te wandelen en de hond uit te laten. De hekken worden tijdens de 3 oktoberviering tijdelijk verwijderd.

Een eerdere grondige renovatie van het Van der Werfpark twee jaar geleden pakte niet goed uit. Omwonenden uitten in het verleden dan ook stevige kritiek op de aanpak van de gemeente.

Het Van der Werfpark kent vele kale plekken. (Foto: Roeland van Wely)

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Opknapbeurt Van der Werfpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×