Presentatoren Bart Jan Westerduin (zittend) en Paco Busteros León nemen je elke maand mee in de wereld van Amerikaanse sporten met een Leidse twist. (Foto: Gerry van Bakel)

Pilgrim Nation: ontknoping basketbal en Nederlandse broedermoord in ijshockey

Veel aandacht in het radioprogramma Pilgrim Nation deze maand voor de play-offs in het basketbal en ijshockey, want daar komen de seizoensontknopingen naderbij. Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León nemen je mee op reis langs Amerikaanse sporten op zoek naar een Leidse twist.

Het basketbal in de NBA was het eerst aan de beurt. De NBA bestaat uit twee delen: East en West. Op het moment van de uitzending waren er nog vier teams over voor de zogenaamde conference-finals. De winnaar van de East Conference speelt uiteindelijk tegen de winnaar van de West Conference voor de overkoepelende titel. Paco en Bart Jan bespreken hoe de  twee teams de conference-finals hebben bereikt, wat de verwachtingen zijn en op welke spelers moet worden gelet.

Ijshockey
Tussendoor klinkt de stadionklassieker van de Boston Celtics: In the Air Tonight van Phil Collins. Na het regionieuws is er eerst aandacht voor het immense stadion van de Universiteit Michigan en dan gaat het natuurlijk over College Football. Daarna was het tijd voor ijshockey. Het seizoen nadert daar zijn einde en er is een Nederlandse connectie.

Daniel Sprong, de Nederlander die speelt voor de Seattle Kraken was de nacht voor de uitzending uitgeschakeld, maar de gebroeders Staal, afstammend van de beroemde Drentse verzetsheld Johannes Post, zitten allemaal nog in de play-offs. Marc en Eric bij de Florida Panters en Jordan Staal bij de Carolina Hurricanes. De twee teams staan nu tegenover elkaar in de halve finale van de Stanley Cup. Een Nederlandse broedermoord in de NHL.

Honkbal
In het laatste kwart nog meer Nederlanders die het goed doen in een Amerikaanse sport. Naast de bekende honkballers als Xander Bogaerts, Kenley Jansen en Jurickson Profar zijn de coaches Bart Hanegraaff en Martijn Nijhoff goed bezig bij de Pittsburgh Pirates. Dit team heeft zijn beste seizoenstart in dertig jaar en dit is mede te danken aan de innovatieve trainingsmethoden van de beide Nederlanders.

Verder werd natuurlijk stilgestaan bij de mijlpaal van pitcher Kenley Jansen, die zijn 400e safe noteerde. Hij kwam daarmee in een eliteclubje, slechts zes pitchers gingen hem voor.

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op woensdag 21 juni om 18.00 uur.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×