Cultuurfabriek 2023 op 30 mei. (Foto: PR)

Studenten tonen hun kunsten tijdens Cultuurfabriek 2023

De culturele studentenvereniging van Leiden, A.S.V. Prometheus organiseert een culturele avond die bedoeld is voor alle Leidenaren: Cultuurfabriek 2023. Op dinsdag 30 mei geven studenten met talent uit heel Nederland optredens in de grote zaal van Het Leidse Volkshuis.

Studenten die naast hun studie creatief actief zijn, krijgen hier tussen 19.00 en 23.00 het podium. En dat wordt een heel divers geheel. Zo betreden bijvoorbeeld een grungeband, een solo-harp speler en dichters het podium. Er is comedy en iemand gaat het publiek in tien minuten leren om viool te spelen. Tegelijk worden er in het gebouw kunstwerken getoond van student-kunstenaars. Naast tekeningen en schilderijen is er ook 3D-kunst en hangen er gedichten. Je kunt de hele avond met de student-kunstenaars in gesprek.

“We willen laten zien dat studenten ook iets moois kunnen neerzetten”, vertelt bestuurslid Martijn van Maaswaal. Er zijn veel negatieve ideeën over studenten. “Daar willen we iets tegenover zetten met Cultuurfabriek 2023.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×