De opening van de expositie trok donderdag veel belangstelling. (Foto's: Eelkje Colmjon)

Tentoonstelling 'Spelende Mens' sluit aan bij Beelden in Leiden

De ‘Spelende Mens’ is de nieuwste expositie van de Hooglandse Kamer in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het is een bijzondere tentoonstelling gemaakt met werken van kunstenaars en fotografen. Allemaal zijn ze geïnspireerd door het thema de ‘Spelende Mens’ waarmee naadloos wordt aangesloten bij de zomerexpositie ‘Playground’ van Beelden in Leiden. De duo-expositie toont hangend en staand werk van de Leidse kunstenaar Allart Lakke en de Haagse kunstenaar Peter van Loon.

Lakke is op zoek naar de grammatica van de verbeelding. Welke oerbeelden zijn er in de geschiedenis van de kunst, die telkens op een andere manier terugkomen? Zijn werk heeft trekken van een skelet – het elementaire en dus esthetische wordt uitgebeeld. In de expositie onder andere werken uit zijn serie ‘Speelgoed voor een ongeboren zoon’.

Kenmerkend voor het werk van de Haagse kunstenaar Peter van Loon is een behoefte aan participatie. Hij maakt muziekmachines en installaties die door de toeschouwer kunnen worden aangeraakt of bediend. Als het publiek ermee speelt, komt er beweging en geluid. “Ik bouw net zo lang tot het beweegt en klinkt”, zegt Van Loon.

De Leidse fotograaf Olivier van Hartingsveldt exposeert over het thema met een aantal foto’s over jonge acrobaten uit zijn serie Gravity of Dreams en voormalig stadsfotograaf Eelkje Colmjon belicht met een intrigerend tweeluik een andere kant van het thema op de expositie.

Alle informatie over de expositie staat op www.hooglandsekamer.nl.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×