Kasteel Oud Poelgeest. (Foto: PR)

Twee bijzondere evenementen in Kasteel Oud Poelgeest

Kasteel Oud Poelgeest is misschien wel hét best bewaarde geheim van de Randstad. Het kasteel is omgeven door 10 hectare vol loofbomen, een poortgebouw, boswachtershuis en een kapel. Een van de beroemdste bewoners van het kasteel was professor Boerhaave.

Sinds 2008 is Tweede Pinksterdag de ‘Dag van het Kasteel’ waarop verschillende activiteiten worden georganiseerd op kastelen en buitenplaatsen. Tijdens de Dag van het Kasteel zijn er rondleidingen in het kasteel door een ‘tot leven gekomen’ bediende van Herman Boerhaave die vertelt over het reilen en zeilen van het dagelijks leven van de familie Boerhaave.

Naast de rondleidingen is er een verhalenverteller, een hoedenmaakster en zijn er optredens van de bigband formatie ‘Date 7-2-7’. Dansmuziek met herkenbare melodieën uit de jaren veertig tot zeventig van de vorige eeuw. Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

In de Drakenzaal van het kasteel is in samenwerking met Theaterhuis Amalia een kamerconcert van Duo Caran te beluisteren. Daarvoor is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

In cultuur071 vertelt Renske van Dijk van Kasteel Oud Poelgeest enthousiast over het programma van Tweede Pinksterdag en maakt ze de luisteraar ook attent op ‘a Midsummmer Night’, een bijzonder spektakel op 21 juni.

Op die dag, bij zonsondergang, schijnt de zon precies tussen de pijlers van de lange oprijlaan van Kasteel Oud Poelgeest. De zonnestralen van de ondergaande zon schijnen parallel aan de oprijlaan op het bordes van het kasteel.

Dit jaar, op woensdag 21 juni, is de tweede editie en kun je dit moment ‘vangen’ middels een klassieke vertolking van de Midzomernachtdroom van Mendelssohn, uitgevoerd door het klassieke Practicum Musicae Orkest. Dit moment, wat op een unieke manier verband legt tussen cultuur, historie en de natuurlijke groene omgeving van het landgoed, is een indrukwekkende beleving om mee te maken. Ook saxofonist Wouter Kiers en de Rotterdamse 3-mansformatie Trio Partners staan op het programma.

Cultuur071: Interview met Renske van Dijk van Kasteel Oud Poelgeest (deel 1).

Cultuur071: Interview met Renske van Dijk van Kasteel Oud Poelgeest (deel 2).

Meer informatie over tijden en tickets vind je op de website van het kasteel: www.kasteeloudpoelgeest.com

Cultuur Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×