De Japanmarkt. (Archieffoto: Sleutelstad)

Jaarlijkse Japanmarkt rond Rapenburg op 28 mei

De jaarlijkse Japanmarkt van Japanmuseum SieboldHuis vindt plaats op zondag 28 mei van 12.00-17.00 uur. In aanwezigheid van de ambassadeur van Japan in Nederland, Hiroshi Minami en burgemeester Lenferink wordt om 12.00 uur de Japanmarkt feestelijk geopend door Kris Schiermeier, directeur van Japanmuseum SieboldHuis. De opening zal worden aangekondigd met oorverdovende Taiko-drums.

De Japanmarkt wordt jaarlijks georganiseerd ter herinnering aan het bezoek van de Japanse keizer aan Japanmuseum SieboldHuis en het Rapenburg in 2000, tijdens een staatsbezoek aan Nederland. Toegang tot de markt is gratis, bij de musea gelden de vaste entreeprijzen.

Dit jaar wordt een speciale editie van de jaarlijkse Japanmarkt gevierd, want het is precies 200 jaar geleden dat Siebold aankwam in Japan. Op zondag 28 mei staat het Rapenburg bol van de Japanse cultuur. Maak kennis met alle facetten van Japan, van prenten en kimono’s, tot ikebana en yosakoi. Of raak geïnspireerd door de moderne Japanse cultuur met manga, anime en Cosplay. Beleef Japan in Leiden!

Deze editie is er geen foodcourt aanwezig op de markt. In verband met aangescherpte regelgeving is het organisatorisch niet meer mogelijk voor Japanmuseum SieboldHuis.

Breng tijdens de markt ook een bezoek aan Japanmuseum SieboldHuis, de organisator van de markt. In het SieboldHuis is de tentoonstelling ‘Japanse fabels door de Gebroeders Miedema’ te zien. Speciaal voor Japanmuseum SieboldHuis zijn kunstenaars de Gebroeders Miedema in de wereld van de Japanse verhalen gedoken. Zij brengen twintig bekende en minder bekende Japanse verhalen op geheel eigen wijze in beeld, waarbij dieren en demonen centraal staan.

Bekijk ook zeker de vaste tentoonstelling en ga terug in de tijd, naar het Japan van bijna tweehonderd jaar geleden. Ook zijn er werken van het project Siebold’s Dreams van kunstenaarsduo Marta Volkova en Slava Shevelenko te zien in het museum.

Cultuur Leiden Japanmarkt Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×