Doug Spradley maakt tijdens de huldiging van ZZ Leiden bekend dat hij nog een jaar blijft. (Foto: Chris de Waard)

Doug Spradley ook komend seizoen coach van ZZ Leiden

Onder het toeziend oog van de honderden ZZ Leiden-supporters die vanavond naar de huldiging bij het stadhuis kwamen, liet Doug Spradley weten dat hij ook volgend jaar graag de coach van de Leidse basketballers is. “Ik wil zijn waar mijn hart is, en dat is hier in Leiden.”

Aan het eind van de huldiging nam ZZ Leiden-voorzitter Marcel Verburg nog één keer het woord. “Ik wil nog graag iets aan jullie voorleggen. Wat zouden jullie ervan vinden als Doug Spradley ook volgend jaar onze coach is?” Voordat Verburg zijn zin kon afmaken, begon de Blauwe Brigade al met een loflied aan de Amerikaanse coach. “Dougy is een Leidenaar, Dougy is een Leidenaar”, klonk het over de Vismarkt. “Dan gaan we dat regelen”, eindigde Verburg zijn toespraak.

En geregeld was het dus snel, want Spradley bevestigde direct dat hij graag in Leiden wil blijven. Hij heeft een goede klik met de club, veel gewonnen en zijn vriendin heeft het in Leiden naar haar zin. Een leuke verrassing voor het publiek, maar ook voor de spelersgroep die nog van niets wist.

De succescoach die voor het eerst in de Leidse geschiedenis in één seizoen zowel de nationale beker als de landstitel won, maakte wel een afspraak met het publiek. “We gaan eerst voor de triple“, waarmee hij doelde op prolongatie van de BNXT League-titel, waarvan de play-offs binnenkort van start gaan.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×