In Wassenaar werd een polowedstrijd gespeeld als afsluiting van het jaarlijkse Tulpenbal. (Video: Brigit Disseldorp)

Jurken en hoge hoeden tijdens Tulips Ball Polowedstrijd

Bij renbaan Duindigt in Wassenaar vond zondag de Polo-picknick van het Tulpenbal plaats. Dit is een bal dat ieder jaar plaatsvindt in Amsterdam, waarbij de generaties van deze tijd worden gestimuleerd om te dansen en elkaar te ontmoeten op manieren zoals men dat vroeger deed.

“Het Tulpenbal is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby”, vertelt organisator Clemens van Steijn. “Het begon als een weekend voor vrienden maar trekt inmiddels zo’n 250 man uit meer dan 25 landen.” Het voornaamste doel van het Tulpenbal is om oude tradities nieuw leven in te blazen. Door de aankleding van de activiteiten en de dresscode is het een weekend in ouderwetse maar luxe sferen.

Het driedaagse weekend speelde zich voornamelijk af in Amsterdam met een pre-party op vrijdag, een verrassingstour op zaterdag en diezelfde avond nog het grote bal. Zondag trok de groep naar Wassenaar om bij te komen van het weekend onder het genot van een uitgebreide lunch, een oester- en champagnebar en natuurlijk de polowedstrijd.

Cultuur Sport Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×