Dagobert Schulp van de Vliegerschop poseert met de Kendama die ook in Leiden te koop is. (Foto's: Marcel de Groot)

Europees kampioenschap Kendama voor tweede keer in Leiden

Je kunt ze de komende dagen spotten in Leiden. Jongeren met een Kendama om de nek of in de hand. Uit maar liefst 24 verschillende landen komen ruim 300 deelnemers die hun kunsten laten zien tijdens de Europese Kendama kampioenschappen die in de sleutelstad worden gehouden.

Het van oorsprong houten speelgoed is opgebouwd uit een ken (het zwaard) en tama (de bal) die met elkaar zijn verbonden door middel van een touwtje. De ken heeft drie schoteltjes en een pin waarover de bal past. Daarin is een gecentreerd gat geboord. Spelers brengen de bal omhoog zodat hij vervolgens opgevangen kan worden op de cups of op het zwaard. In de basis is het een heel eenvoudig en goed te begrijpen behendigheidsspel.

De populariteit van de Kendama in West-Europa en de Verenigde Staten is het laatste decennium enorm toegenomen. Vooral het freestyle imago sluit goed aan bij inline skaters en skateboarders in de grote steden.

De competitie in Leiden is voor zowel beginners, gevorderden als professionele spelers en vindt plaats in de Wibar aan de Willem Barentszstraat in Leiden op op 2 en 3 juni.

  • Dagobert Schulp van de Vliegershop poseert met de Kendama die ook in Leiden te koop is.
    Dagobert Schulp van de Vliegershop poseert met de Kendama die ook in Leiden te koop is.

 

 

Leiden Sport Kendama

Meer in dossier Kendama

Meer in dossier Kendama


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×