Optreden Leidse Lente
(Foto: Witold Kepinski)

Leidse Lente op zoek naar halve ton om sluiting af te wenden

Galerie Café De Leidse Lente aan de Haagweg verkeert in zwaar financieel weer en daarom vraagt eigenaresse Diana Lepelaar via GoFundMe om donaties. Die moeten het voortbestaan van de Leidse Lente verzekeren. Het Leidse café is flink getroffen door de coronacrisis.

De Leidse Lente heeft betalingsproblemen opgelopen vanwege de aflossing van de belastingschulden die tijdens de coronapandemie zijn opgebouwd en de terugbetaling van de coronasteun. Met een adviseur van MKB-Nederland heeft Diana Lepelaar gekeken hoeveel geld er nodig is om de druk te verminderen, zodat ze haar maandelijkse kosten kan betalen. Hoewel het bedrijf een hogere schuld heeft opgelopen, is een bedrag van 50.000 euro nodig om ademruimte te creëren en een dreigende sluiting af te wenden.

Ondertussen heeft de inzamelingsactie al meer dan 10.000 euro opgeleverd. Lepelaar vertelt dat ze ook veel donaties krijgt uit onverwachtse hoek: “Mensen vertellen dat ze zich hier altijd welkom hebben gevoeld en mij op deze manier willen helpen.” Op 13 mei is de GoFundMe van de Leidse Lente online gezet. De actie loopt nog tot eind juni door.

Diana Lepelaar over de maatregelen die ze heeft genomen om de toekomst van de Leidse Lente veilig te stellen.

Dansfeesten
Binnen vijf jaar moeten alle schulden aan de overheid worden terugbetaald. Voor die periode heeft Lepelaar een nieuw plan opgezet. Zo is de Leidse Lente voortaan op maandag en dinsdag gesloten. Lepelaar is van origine kunstenares en op deze dagen gaat ze creatieve workshops geven. Ook heeft ze het plan om elke zaterdag dansfeesten te organiseren om zo meer omzet te genereren.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×