Spel Loch Lomond
Bordspel Monsters of Loch Lomond. (Foto: Henk Rolleman)

Crowdfunding voor bordspel Monsters of Loch Lomond

De twee Leidse vrienden Robin Stokkel en Peter Jan van der Veek hebben hun liefde voor wandelen en hun fascinatie voor het prachtige landschap van Schotland gecombineerd en een nieuw bordspel bedacht: Monsters of Loch Lomond. In het strategische kaartspel nemen spelers de rol aan van een Schotse clanleider die strijdt om de controle over het fraaie Loch Lomond-gebied.

Magie
De twee Leidenaren zijn geïnspireerd door hun avontuurlijke zomerreis in 2022, waar ze de beroemde West Highland Way voltooiden en betoverd werden door de schoonheid van Loch Lomond. Het spel ademt hierdoor de sfeer van Schotse mythen en folklore.

Om het spel te kunnen produceren werd op 30 mei de voorverkoop gestart via een crowdfundingscampagne. Inmiddels is er al meer dan 5.000 euro opgehaald, ruimschoots voldoende om hun doel te bereiken. Met dit geld kunnen ze het spel verder ontwikkelen en produceren, zodat het binnenkort beschikbaar zal zijn voor spelliefhebbers.

Try-out
Om het spel aan het publiek te presenteren, organiseert het Leidse bedrijf Key Card Games op zaterdag 3 juni een openbare try-out speeldag bij spellenwinkel De Tafelridder in Leiden. Tijdens dit evenement krijgen bezoekers de gelegenheid om het spel uit te proberen, ontvangen ze posters en kaarten en hebben ze de kans bij te dragen aan de creatie van nieuwe personages die wellicht later aan het spel worden toegevoegd. Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats tussen 14.00 en 17.30 uur.

Voor meer informatie over Monsters of Loch Lomond: www.monstersoflochlomond.com

Robbert Beurse in gesprek met spelbedenkers Robin Stokkel en Peter Jan van der Veek.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×