Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.
“Bonen zijn een lekker, gezond en goedkoop alternatief voor vleesvervangers. Bij mij thuis staan bonen dan ook regelmatig op het menu, in een curry of in de enchilada’s en vandaag vullen ze onze taco’s. Omdat de avocado die ik normaal gebruik voor dit recept nogal wat impact heeft op het milieu ben ik op zoek gegaan naar een alternatief: tuinerwten. Andere smaak, maar zeker niet minder lekker.”
Ingrediënten – voor twee personen:
10 tacoschelpen
1 blik tomatenblokjes
1 blik/glas bonenmix
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
½ tl chilivlokken
peper
2 tomaten
½ komkommer
ijsbergsla of kropsla
1 cupje haver fraîche (AH)
Alternatief voor avocado
100 gram diepvries tuinerwten
½ tl chilivlokken
5 takjes koriander
30 gram vegan feta (Violife)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het alternatief voor avocado in een beker, voeg heet water toe en mix de ingrediënten met de staafmixer. Is de saus nog te dik? Voeg dan wat extra heet water toe.
Bereid de taco schelpen volgens de verpakking.
Snijd de ui en knoflook en bak deze in een pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de afgespoelde bonen samen met de kruiden toe.
Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes. Snijd de sla ook in stukken.
Als de taco’s warm zijn en de bonensaus ook, dan kun je de taco’s vullen met alle ingrediënten en serveren. Wij zetten thuis alles in bakjes op tafel zodat de taco’s naar eigen wens kunnen worden gevuld.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907