ABBA Experience (Foto: OLT Leidse Hout PR)

Openluchttheater Leidse Hout opent het seizoen met de ABBA Experience

De programmering van het Openluchttheater Leidse Hout – het groenste theater van Leiden – is dit komend seizoen weer heel divers. Van jazz- en popoptredens tot dansvoorstellingen en van musical tot klassieke muziek. Het theaterseizoen opent op 10 juni met de ABBA Experience. Daarna vindt er tot en met september tweemaal per maand een voorstelling plaats. En daar zijn nationaal bekende namen bij zoals Alexander Broussard, met zijn Billy Joel-programma, en ook Boris van der Lek en Hans Dulfer. “Maar we hebben ook lokale gezelschappen, zoals Collegium Musicum of het musicalgezelschap Otis”, zegt Jan van Zwieten, voorzitter van het theaterbestuur.

Uitverkocht
In het Sleutelstadprogramma Cultuur071 vertelt Van Zwieten dat het programmateam ook dit jaar weer heeft geprobeerd een aanbod samen te stellen dat voor iedereen tenminste één interessante voorstelling bevat, “maar er zijn ook mensen die vrijwel alle voorstellingen bezoeken. Het Openluchttheater Leidse Hout wordt steeds beter bezocht, vrijwel alle avonden zijn meestal snel uitverkocht. Er is voldoende belangstelling om voor meer bezoekers te gaan, maar dat willen we om veiligheidsredenen niet doen.”

Sprookjesachtig
“We zien dat bezoekers het een geweldige ervaring vinden om lekker in het gras, op een plaid of op een stoel een voorstelling bij te wonen. Als het dan donker wordt en de lampjes rond de randen van het theater gaan aan, dan is de sfeer sprookjesachtig. Zo’n avond in het park is echt een bijzondere belevenis”, zegt Van Zwieten.


Cultuur071: Jan van Zwieten vertelt programma 2023 Openluchttheater Leidse Hout

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×