(Afbeelding: Toneelgroep Efeze)

Studenten-toneelgroep Efeze speelt Speelzucht twee keer met verschillende acteurs

Het enthousiasme om mee te spelen was dit jaar zo groot dat toneelgroep Efeze, van culturele studentenvereniging Prometheus, besloot hun jaarlijkse voorstelling twee keer te spelen. Met elke avond een andere groep acteurs. Het zelfgeschreven stuk met de titel ‘Speelzucht’ gaat over een spelshow waarbij er veel geld te winnen valt, en dus het slechtste in de deelnemers naar boven komt. Dat is ook wel duidelijk uit de ondertitel ‘elk verhaal heeft twee kanten’ die tegelijk een knipoog is naar de twee avonden met verschillende bezetting en andere interpretatie van de rollen.

Bezoekers kunnen met een speciaal kortingskaartje beide avonden gaan kijken en de verschillen ontdekken. “De Quizmaster wordt beide avonden heel anders gespeeld en daardoor ontstaat er een andere dynamiek tussen de deelnemers aan de spelshow”, vertelt regisseur Linda Bouwmeester. “En dat is heel interessant om te zien.” Ze schreef het stuk samen met Tamar Kuijpers die ook het script van de vorige productie voor haar rekening nam. Toneel leeft echt onder de studenten volgens Tamar. Efeze maakt dat zichtbaar door het in Ins Blau op de planken te zetten voor heel Leiden.

De uitvoeringen zijn op 12 en 13 juni in Theater Ins Blau. Kaartjes kosten 10 euro voor een en 12,50 euro voor twee avonden. Ze zijn te reserveren via: Prometheusleiden.nl


Luister naar het verhaal en het ontstaan van het stuk Speelzucht. Schrijvers Linda Bouwmeester en Tamar Kuijpers en acteur Yvonne Moelands vertellen bij Cultuur071. (Deel 1)


Wat zijn de verschillen tussen de twee voorstellingen? Schrijvers Linda Bouwmeester en Tamar Kuijpers en acteur Yvonne Moelands vertellen bij Cultuur071. (Deel 2)

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×