Lugdunum en Football Factory kiezen voor tijdelijke samenwerking. (Foto: LeidenAmateurVoetbal)

Lugdunum en Football Factory kiezen voor tijdelijk samenwonen

Voetbalverenigingen Lugdunum en Football Factory gaan intensief samenwerken, maar niet fuseren. Omdat het Universitair Sportcentrum wordt verbouwd, is de studentenvoetbalclub op zoek naar een tijdelijke locatie. En die hebben ze gevonden bij de Kikkers.

De besturen van de clubs denken dat beide verenigingen er baat bij hebben. Football Factory natuurlijk omdat ze anders geen plek zouden hebben om te trainen en te spelen. Maar ook Lugdunum kan profiteren van de samenwerking. De clubs gaan niet alleen het complex delen, maar ook vrijwilligers over en weer leveren en samen activiteiten opzetten. Verwachting is ook dat de doorstroming van studentleden die klaar zijn met hun studie maar willen blijven voetballen, naar burgervereniging Lugdunum soepeler zal verlopen.

De samenwerking gaat na de zomerstop in en zal voortduren zolang het complex van USC wordt verbouwd. Om iedereen een plek te geven worden de trainings- en wedstrijdschema’s in elkaar geschoven en zal veld 3 weer in gebruik worden genomen.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×