Randy Wolters. (Foto: Pepijn van Wezenberg)

Randy Wolters sluit stap naar tweede divisie niet uit: 'Alle opties open'

De 33-jarige Randy Wolters overweegt een terugkeer naar Nederland. De aanvaller heeft zijn eerste seizoen in Noord-Ierland bij Larne erop zitten. Wolters speelde maar een kleine rol van betekenis bij de club die uitgroeide tot landskampioen. De Leidenaar vertelt over het leven in Noord-Ierland, zijn frustraties over het uitblijven van een visum en waarom hij inmiddels wél voor een club in de tweede divisie zou willen spelen. “Ik wil een bepaalde rust hebben voor mijn vrouw en kinderen.”

Wolters woont sinds de zomer van 2022 aan de andere kant van de Noordzee, maar kreeg pas op 3 maart zijn visum. Tot die tijd was hij niet speelgerechtigd. ‘Dat was frustrerend’, zegt de buitenspeler. “Ik heb daardoor weinig officiële wedstrijden gespeeld, maar wel veel oefenwedstrijden. Ik ben wel echt onderdeel geweest van de groep. We zijn kampioen geworden en gaan de voorronde van de Champions League in.”

Zijn tweede avontuur in het Verenigd Koninkrijk – eerder speelde Wolters voor Dundee FC in Schotland – bevalt goed. “Ik heb het fantastisch naar mijn zin. Noord-Ierland heeft me verrast qua land, maar ook hoe de mensen zijn. Vrolijk, open en behulpzaam. Ik woon fantastisch bij het water. Larne is klein. Er wonen maar 18.000 mensen, maar Belfast ligt op een half uurtje rijden en daar is altijd wel wat te doen. Dat is een bruisende stad.”

Derde kind op komst
Toch is het onzeker of de linkspoot na deze zomer nog steeds in Noord-Ierland zijn brood verdient. De voorbereiding op het nieuwe seizoen start al op 7 juni, terwijl het contract van de buitenspeler verloopt op 30 juni. “Ik ben nog steeds in gesprek met de club en ik kan verlengen. Het loopt nog niet heel vlot, moet ik eerlijk zeggen. Ze willen me graag behouden, maar de voorwaarden moeten ook goed zijn. Daarom houd ik andere opties ook open. Ik denk dat dat mijn goed recht is.”

Dat Wolters’ vrouw in verwachting is van hun derde kind, maakt zijn keuze er niet makkelijker op. “Wat zullen we doen? Als ik hier voor één jaar kan verlengen, gaan we dan met zijn allen hierheen of laat ik mijn vrouw en drie kids achter in Nederland? Ze heeft diabetes en loopt daarvoor extra controles in het ziekenhuis. Het liefst blijf ik nog minimaal twee jaar in het buitenland. Dan is er ook meer stabiliteit voor mijn gezin.”

‘Dikke reet’
De linkspoot denkt in Nederland nog van waarde te kunnen zijn voor profclubs. Mochten concrete voorstellen uitblijven, staat hij open voor de tweede divisie. “Er zijn zat mooie clubs die een optie kunnen zijn, maar we zijn alles nog aan het bekijken. Vorige jaren heb ik dat nog een beetje afgehouden, omdat ik toen in een andere situatie zat. Nu word ik ook qua leeftijd nog serieus genomen in de tweede divisie.”

Voorlopig ligt de focus van Wolters dus (nog) op Larne. In zijn korte voorjaarsvakantie traint de aanvaller met een eigen kracht- en veldtrainer om zo fit mogelijk terug te keren in Noord-Ierland. “Ik ben superfit en heb weinig tot geen pijntjes. Ik zorg goed voor mijn lichaam en ben er zoals altijd elke dag mee bezig. De afgelopen jaren hoor ik: Randy is niet fit. Dat komt natuurlijk door die dikke reet die ik heb”, schatert Wolters.

Hoe leuk de voormalig speler van onder meer ADO Den Haag het voetballen nog altijd vindt, zijn eerste prioriteit ligt bij zijn familie. “Ik wil een bepaalde rust hebben voor mijn vrouw. Ze staat toch weer voor een pittige periode. Ik pas me wel aan. Mijn gezin staat op nummer één, dat is inmiddels wel veranderd”, besluit de 33-jarige Wolters met een serieuzere noot.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×