Wethouder Hubert Schokker start campagne 'Voorschoten gaat voor afval scheiden'
(Foto: Gemeente Voorschoten).

Voorschoten start campagne om afval beter te scheiden

De campagne ‘Voorschoten gaat voor afval scheiden’ over het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval en etensresten is door wethouder Hubert Schokker gelanceerd. Met posters en sociale media berichten wil de wethouder meer inwoners over de streep trekken. Veel inwoners scheiden hun afval al op de juiste manier, maar volgens de gemeente kan het nog beter.

De wethouder vertelt dat het recyclen van afval lastiger is als er etensresten tussen zitten. Daarom roept de gemeente op om gft en etensresten apart aan te bieden. Schokker: “Etensresten en fruitschillen kunnen binnen bijvoorbeeld worden verzameld in een kleine afsluitbare bak op een koele donkere plaats, die dan dagelijks in de groene gft-bak die buiten staat kunnen worden geleegd. “Zo gaat het in huis niet stinken en draagt ook u een steentje bij aan het milieu.”

In februari nodigde de gemeente Voorschoten inwoners uit om mee te doen aan de online enquête ‘Afval scheiden 2023’. Meer dan dertienhonderd inwoners hebben die vragenlijst  ingevuld. “De enquête liet zien dat inwoners om verschillende redenen soms nog moeite hebben om gft en etensresten te scheiden, waardoor die bij het restafval terechtkomen. Maar het is echt belangrijk om zoveel mogelijk, en op de juiste manier te scheiden”, aldus Schokker.

Volgens de wethouder komt er ook veel papier en karton ongemerkt bij het restafval terecht. Ook voor het scheiden daarvan vraagt de gemeente daarom extra aandacht. “Want zolang papier en karton droog blijven, kan het vrijwel helemaal worden hergebruikt.”

Duurzaamheid Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×