Merijn Tinga
Merijn Tinga. (Foto: Marjolein Vinkenoog)

Merijn Tinga surft van Oslo naar Londen

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga gaat 1.800 kilometer windsurfen van Oslo naar Londen. Hij vraagt hiermee aandacht voor een beter statiegeldsysteem in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Tinga gaat op zaterdag 17 juni zijn zwaarste expeditie tot nu toe tegemoet. Hij verwacht hier zo’n vier weken over te doen. Op 19 juli moet hij in Londen zijn, want dan heeft hij een afspraak met de Britse minister van Milieu Rebecca Pow in Londen.

Tinga is negen jaar geleden begonnen met dit soort acties, het waren toen wel veel kleinere expedities. Hij heeft bijvoorbeeld een groot stuk gekitesurft op een zelfgemaakt board van plastic afval dat hij had verzameld. Dit deed hij toen vooral voor de bewustwording van mensen voor het plastic probleem. Nu doet hij zijn expedities meer voor concrete veranderingen want met alleen bewustwording wordt het plastic probleem niet opgelost.

Nu hij veel grotere expedities is gaan doen laat hij zijn boards bouwen door Ron van den Berg boards omdat zijn zelfgemaakte boards niet goed genoeg zijn voor dit soort grote reizen.
Eerder peddelde Tinga duizend kilometer de Rijn af en kitesurfte hij van België naar Ameland. Maar van al zijn expedities verwacht hij dat de komende het zwaarst gaat zijn. Dit omdat het zijn langste tocht tot nu toe gaat zijn en omdat hij een heel groot stuk van zijn reis over zee moet surfen.

Tinga blijft deze expedities doen omdat hij concrete veranderingen wil bereiken om de plastic vervuiling tegen te gaan.
Als je zijn reis wil volgen kan dat via Instagram @plasticsoupsurfer.

Noah Henderson in gesprek met Plastic Soup Surfer Merijn Tinga over zijn surfexpeditie.

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×