Jord van Weeren in actie. (Foto: PR)

Jord van Weeren Europees kampioen bowlen

Tijdens het eerste event van de Europese bowlingkampioenschappen in Frankrijk heeft Nederland direct een Europese titel veroverd. In een deelnemersveld van 172 bowlers was de 29-jarige Jord van Weeren uit Leiden afgelopen weekeinde de beste.

De Europese Kampioenschappen zijn vrijdag 9 juni van start gegaan met de eerste van zes events: Het Singles Event. Van Weeren kwam in de eerste van drie voorrondeseries in actie en noteerde na zes games kwalificatie de tweede score: 1.418 (gem. 236,3). In de middag kwam nog eens een derde van het speelveld in actie, maar slechts één speler wist de score van Van Weeren te verbeteren. Zo werd zijn score in een beter perspectief geplaatst.

Zaterdagochtend kwamen de laatste deelnemers in actie. Lange tijd leek het erop dat Van Weeren door meer dan een speler gepasseerd zou worden, maar in de laatste game beten vrijwel alle spelers zich toch stuk op de score van Van Weeren. Zo plaatste hij zich na een spannende paar uur als vierde voor de halve finale.

Finales
Hierin wachtte de als eerste geplaatste Tim Stampe uit Denemarken. In een strijd die werd beslist over één game, won Van Weeren met 247-203. Zo plaatste hij zich voor de finale, waarin hij tegenover voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden kwam te staan.

Beide spelers maakten er een spectaculaire finale van, die op details werd beslist. Blomgren maakte één foutje meer dan Van Weeren en zo werd de Leidenaar Europees Singles kampioen 2023. Uitslag: 267-259.

Tweede goud
De titel volgt de gouden medaille op die de Nederlandse ploeg in 2022 als team behaalde. Ook toen maakte Van Weeren onderdeel uit van de selectie.

Deze EK worden later in de week vervolgd met het Trios Event, Team Event en het Masters Event. De week is dus nog lang voor de Nederlandse ploeg van bondscoaches Menno van den Heuvel en Ron van den Bogaard, die over de breedte goed presteerden. Michell Stinissen eindigde vandaag 12e, Nick de Gelder 30e, Mike Bergmann 34e, Mark Jacobs 86e en Jeffrey van de Wakker 100e.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×