Baatenburg de Jong (links) krijgt het lintje opgespeld door burgemeester Emile Jaensch. (Foto: Gemeente Oegstgeest)

Koninklijke onderscheiding voor Erasmus arts uit Oegstgeest

Na een carrière van 35 jaar gaat prof. dr. Rob Baatenburg de Jong niet met lege handen met pensioen. Bij zijn afscheid in het Erasmus MC is Baatenburg de Jong benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De Oegstgeestenaar heeft zich tijdens zijn carrière ingezet om de hoofd-hals-chirurgie te verbeteren en stond centraal in de corona-aanpak van het Erasmus MC.

Het was bij zijn afscheidssymposium afgelopen week dat prof. dr. Rob Baatenburg de Jong opeens bezoek kreeg van de Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch. De Oegstgeester gaf hier zijn afscheidssymposium en gaat na 35 jaar met pensioen. Dit emeritaat gaat Baatenburg de Jong nu in als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

In zijn werk heeft Baatenburg de Jong zich ingezet om de hoofd-hals-chirurgie drastisch te verbeteren. Zo heeft hij de echogeleide cytologische punctie ontwikkeld, een ingreep waarbij met een dunne naald een groepje cellen wordt weggenomen voor onderzoek. In zijn werk bij het LUMC heeft de Oegstgeestenaar modellen ontwikkeld om de overlevingskansen van hoofd-halskankerpatiënten beter in kaart te brengen.

Na zijn overstap naar het Erasmus MC stond Baatenburg de Jong aan de wieg van de waardegedreven zorg van het Erasmus MC. Deze zorg stelt de ervaring en wensen van de patiënt centraal en ziet deze als een partner in de zorg.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×