Van links naar rechts Saskia Ettema, Sabrina Everard en René Beerepoot. (Foto: CDA Wassenaar)

Nieuwe samenstelling voor CDA Wassenaar

Het CDA Wassenaar heeft een nieuwe fractievoorzitter. Saskia Ettema volgt Hubert Schokker op die vorige maand werd beëdigd als wethouder in de gemeente Voorschoten. Daarnaast is commissielid Sabrina Everard benoemd tot raadslid. Samen zullen ze de fractie van CDA Wassenaar vertegenwoordigen in de gemeenteraad. René Beerepoot wordt commissielid voor het CDA.

Ettema is sinds maart 2022 raadslid in de gemeente Wassenaar. Ook is zij secretaris van het CDA bestuur en schreef ze mee aan het verkiezingsprogramma 2022. Daarnaast was ze begin dit jaar ook actief als onderhandelaar tijdens de coalitieonderhandelingen. Die leidde tot collegedeelname voor het CDA. Wim Koetsier werd wethouder.

In een reactie aan Sleutelstad laat Ettema weten erg uit te kijken naar een positieve samenwerking binnen de nieuwe samenstelling en met de andere raadsleden. ”Wij gaan volop aan de slag met onderwerpen die voor het CDA belangrijk zijn, zoals woningbouw, verkeersveiligheid, voldoende aandacht voor de jeugd en volle inzet op de zorg. Wij hebben vertrouwen in de toekomst, staan er positief in en reiken de hand naar alle andere partijen om hier met elkaar een succes van te maken.”

Oud-fractievoorzitter Hubert Schokker vertrok 11 mei naar Voorschoten. Hij was voor het CDA Wassenaar fractievoorzitter en raadslid. Om die reden schuift Sabrina Everard binnen de partij nu door van commissielid naar raadslid. Ze is sinds 5 juli vorig jaar actief als commissielid. Daarvoor coördineerde ze campagnes voor kandidaat-Kamerleden van het CDA en was ze persoonlijk medewerker in de Tweede Kamer.

Door de komst van Everard zijn vrouwen in de meerderheid in de Wassenaarse gemeenteraad. 11 van de 21 zetels worden nu bezet door een vrouw. In 24 van de 342 gemeentes in Nederland, hebben vrouwen een meerderheid in de gemeenteraad. Gemeente Wassenaar voegt zich daar nu bij.

(Raadslid Everard wordt beëdigt. Foto: Pim van Delft)

(Sabrina Everard wordt beëdigd tot raadslid. Foto: Pim van Delft)

Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×