(Video: Robbert van Cleef)

Eerste regionale hittegolf een feit: 'Op mijn studentenkamer is het niet te doen'

We hebben de eerste regionale hittegolf van dit jaar te pakken. Daarvoor moet het vijf aaneengesloten dagen 25 graden of hoger zijn, waarvan drie dagen 30 graden of hoger. “En die vijfde dag is zeer waarschijnlijk deze dinsdag”, zegt Omroep West-weerman Huub Mizee.

De regionale hittegolf begon afgelopen vrijdag en als het dinsdag weer 25 graden of meer wordt is er sprake van een hittegolf in de regio. “Het is zeer waarschijnlijk dat de temperatuur vandaag 25 graden of hoger zal worden en dan kunnen we dus spreken van een regionale hittegolf. Maar daar zitten we dan wel al nu in”,  zegt Mizee.

Verkoeling
In Leiden zochten mensen het afgelopen weekend al massaal het water op, en ook deze week zijn de grachten populair. “Ik heb een goed weekend gehad hoor”, lacht Marcel Kolder van Rondvaart Leiden. “Wat je dan merkt in de stad is dat mensen na het shoppen toch nog graag even het water op gaan. Ik had hier geen boot meer liggen, alles was het water op.”

Ook de Leidse terrassen draaien volop met dit mooie weer. “Wat betreft toeristen zien we vooral veel Duitsers”, zegt Max van Bergen en Henegouwen van restaurant Dende aan de Nieuwe Rijn. “En de Leidenaren zien we vooral ’s avonds komen als de stranddag erop zit. Als het wat koeler wordt, zit het hier bomvol.”

Park
Het Van der Werfpark is een populaire plek waar vooral studenten verkoeling zoeken. “Op mijn kamer in m’n studentenhuis is het echt niet te doen qua hitte”, zegt een student in de schaduw van een boom. “Maar hier is het goed te doen.”

Hittegolf
Het warme zomerweer houdt de komende dagen aan, maar wel met een iets lagere temperatuur. “Doordat de wind geleidelijk noordoost tot noord zal worden”, legt Mizee uit. “Zoals het er nu naar uit ziet wordt het mogelijk tot en met donderdag iedere dag nog 25 graden of iets hoger. De hittegolf duurt dus mogelijk tot die tijd.”

Vrijdag zal het waarschijnlijk iets koeler zijn en in het weekend mogelijk weer warmer. Regen wordt er de komende tijd niet verwacht.

Bron: Omroep West

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×