Deelnemers fietsen in verschillende categorieën rondjes om Zoeterwoude. (Video: Robbert Beurse en Alexandra van der Hoeven)

Rondjes om de kerk: wie fietst het snelst om Zoeterwoude?

Wie rijdt het snelst rondjes om het dorp? Dat is waar het zondag om draaide tijdens de veertigste editie van de Wielerronde van Zoeterwoude. De jubileumeditie werd afgesloten met een oud-Hollands potje ringsteken. Niet te paard, maar op de fiets.

Traditioneel racen de wielrenners in verschillende categorieën tegen elkaar. Start en finish zijn op de Schenkelweg voor het Muziekcentrum. De dag start met de junioren die veertig kilometer (27 rondjes) om de dorpskern van Zoeterwoude rijden. “Daarna zijn de jongste sporters aan de beurt. De meeste basisschoolleerlingen rijden twee rondjes om Zoeterwoude, de leerlingen uit groep 1 en 2 houden het op een paar keer heen-en-weer over de Schenkelweg”, legt organisator Fernand Warmerdam uit.

Na de huldiging van de ‘grutronde’ starten de amateurs aan hun tocht van vijftig kilometer (34 rondjes). Aansluitend mag de rest van Zoeterwoude en Stompwijk meefietsen in de burgerronde.

Het ringsteken is dit jaar nieuw. “We wilden iets speciaals doen omdat het de veertigste keer is. Vooraf best spannend want tot het laatste moment waren er open plekken in het programma”, deel Warmerdam. Mede dankzij het zonnige weer kwam het goed met de inschrijvingen. “Er bleef veel publiek hangen en er waren voldoende duo’s om tegen elkaar te strijden.”

De organisatie kijkt tevreden terug op de veertigste editie. “Het was weer geweldig. En het ringsteken heeft voorlopig een vaste plek in het programma veroverd”, belooft Warmerdam.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×