Jord van Weeren in training in Leiden. (Video: Robbert van Cleef)

Leidse bowlingkampioen: ‘Het voelt nog wat onwerkelijk’

Nadat hij afgelopen weekend in Frankrijk Europees kampioen bowlen werd, is Jord van Weeren weer in Leiden. “Ik ben gewoon weer aan het werk gegaan, maar het voelt nog wat onwerkelijk”, zegt hij op zijn oefenbaan bij de bowlingbaan in de Stevenshof.

Jord van Weeren (29) heeft een enorme passie voor zijn sport. Naast zijn baan als IT-er bij een bank bowlt hij zes dagen in de week en speelt hij daarnaast wereldwijd op allerlei toernooien en wedstrijden. “Vroeger zat ik net als elke jongen op voetbal, maar als dat niet doorging ging ik naar de bowlingbaan want daar was mijn moeder lid. Misschien heb ik genetisch wat meegekregen van mijn moeder.”

In Frankrijk kwam een droom uit voor Van Weeren. “Voor mij is het heel erg bijzonder”, zegt Van Weeren. “Er is wel een keer een Nederlander wereldkampioen geworden, maar we hebben nog geen Europees kampioen gehad.” Veel trainen en veel toewijding in de afgelopen 16 jaar hebben hem zover gebracht. “Ik train zes dagen in de week en daarnaast heb ik mijn werk nog.”

Schietspoel
Komend weekend moet de Nederlandse ploeg opnieuw aantreden. Dan tijdens het Bronzen Schietspoel toernooi in Tilburg. Een week later staan de Nederlandse kampioenschappen op het programma, waarbij de heren het tegen elkaar gaan opnemen.

Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×