vaccinatie
Het HPV-vaccin is dit jaar gratis verkrijgbaar voor jongeren tussen de 19 en 26 jaar. (Foto: Rob Dulleman)

HPV-vaccinatie in studentencentrum Plexus en op Hogeschool Leiden

In studentencentrum Plexus en op Hogeschool Leiden kunnen Leidenaren deze week zonder afspraak terecht voor een vaccinatie tegen het HPV-virus. Het vaccin, dat beschermt tegen zes soorten kanker, is enkel dit jaar gratis verkrijgbaar voor jongeren tussen de 19 en 26 jaar. Wie voor 1 juli de eerste HPV-vaccinatie haalt, kan ook de tweede prik dit jaar nog kosteloos krijgen.

Woordvoerder van Hecht GGD Hollands Midden Margreet Bekedam roept alle jongeren die geboren zijn tussen 1996 en 2003 op om zich vooral te laten vaccineren: “Zeker doen. Het vaccin is veilig en het prikje stelt natuurlijk niets voor. Maar laat je vooral goed informeren, praat erover met vrienden en wees kritisch op wat je hoort.”

Jan Frensen in gesprek met woordvoerder van de GGD, Margreet Bekedam.

Deze week werd bekend dat het met de vaccinatiegraad nog tegenvalt, in het hele land schommelt deze tussen de 20 en 25 procent.  Dit terwijl er gerekend werd op een vaccinatiegraad van rond de 50 procent. Volgens Bekedam komt dit vooral door een gebrek aan kennis. “Voor de bewustwording zijn we campagnes gestart op sociale media zoals Instagram en Snapchat. En we proberen het vaccineren zo toegankelijk mogelijk te maken, onder meer door inloopuren bij onderwijsinstellingen.”

Leidenaren van 19 tot 26 jaar kunnen donderdag van 14.30 tot 16.30 uur terecht op de Hogeschool en van 17.30 tot 20.00 uur in Plexus.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×