Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, volgt Leiden Almere op als meest diervriendelijke gemeente van Nederland. (Foto: Chris de Waard)

'Leiden moet meest diervriendelijke gemeente van Nederland worden'

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, volgt Leiden Almere op als meest diervriendelijke gemeente van Nederland. Raadslid Laura Delver van de Leidse Partij voor de Dieren is blij met de derde plek die Leiden onlangs behaalde in een overzicht van meest aantrekkelijke woongemeenten, maar hoopt dat de stad voor zo’n zelfde positie gaat voor dieren.

Veel partijen vinden dat best een nobel streven, maar volgen ook wethouder Ashley North wel. De wethouder dierenwelzijn kondigde aan dat er volgend jaar een nieuwe nota dierenwelzijn aankomt en wil Leiden liever daarna opgeven voor de titel die de Stichting Dierenlot jaarlijks uitreikt tijdens het Landelijk Congres Dierenhulpverlening. North kreeg bijval van onder meer duoraadslid Albert Brink van de ChristenUnie. “Ik ben wel in voor een wedstrijdje, maar dan wil ik ook winnen.”

PvdD-raadslid Laura Delver wil dat Leiden meedoet aan de Verkiezing Diervriendelijke Gemeente 2023.

Risico
Ook Delver wil meedoen om te winnen, maar dat staat wat haar betreft een Leidse nominatie niet in de weg. “En dat we een nieuwe dierenwelzijnsnota krijgen, maakt dit juist een geschikt moment. Dat kunnen we alles op alles zetten om te winnen.” En voor de partijen die bang zijn dat Leiden ergens onderaan eindigt zegt ze geruststellend: “De verliezers worden niet bekendgemaakt, dus we lopen geen enkel risico.”

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×