Bij Cool Down City Leiden worden jonge boompjes opgekweekt en uitgedeeld. (Foto: Chris de Waard)

Elke Leidse baby een eigen boom

Iedereen die in Leiden de geboorte van een baby komt aangeven, krijgt een stekje van een boom mee naar huis. Dat voorstel van GroenLinks Leiden kan rekenen op veel steun en dus gaat Leiden dat vrijwel zeker een jaartje uitproberen.

Zo’n babyboom voor elk kindje moet zorgen voor meer bewustwording over het belang van groen in de versteende stad, maar ook materieel kan het wel wat zoden aan de dijk zetten. Er worden in Leiden jaarlijks meer dan 3.000 kinderen geboren, van wie zo’n 1.100 ook in Leiden worden ingeschreven. “Het verschil komt door de regiofunctie die Leiden heeft”, legt Emma van Bree uit.

Het GroenLinks-raadslid deed het voorstel donderdagavond bij de behandeling van de Kadernota en kreeg er de handen wel voor op elkaar. De kosten bedragen naar verwachting zo’n 8.500 euro en als het project aanslaat, wil Van Bree op zoek naar structurele dekking om het permanent ingevoerd te krijgen.

De jonge babyboompjes, zogenoemde zaailingen, worden geleverd door Cool Down City Leiden. Bij dat project van The Field op een stukje grond naast de Plesmantunnel kan iedereen overtollige zaailingen inleveren. Die worden daar verder opgekweekt en vervolgens weer uitgedeeld in de stad.

Duurzaamheid Leiden Politiek Cool Down City


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×