De Dragonboat Races in Leiden. (Foto's: Rob van Dullemen)

'Wolfpack' en 'Nooit meer naar huis' met wildcard naar NK Dragonboat Races

Onder luid en ritmisch getrommel streden zaterdag vijfentwintig dragonboat-teams op de Rijn tussen de Boommarkt en de Apothekersdijk om de winst. De Dragonboat Races in Leiden zijn de grootste binnenstadraces van Nederland en worden tijdens de Lakenfeesten georganiseerd door de Dutch Dragons uit Zoetermeer.

Bij de heren won het team Wolfpack de eerste prijs, ook ontvingen zij de Aad van der Luit wisseltrofee en mogen met een wildcard deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen Dragonboat Races op 23 september op de Bosbaan in Amsterdam. De Watergeuzen en De Groenteboer Leiden werden bij de herenklasse tweede en derde.

Het damesteam ‘Nooit meer naar huis’ roeide in 64 seconden van start naar finish, wat goed was voor de eerste plaats. Ook dit team gaat met een wildcard naar het Nederlands kampioenschap. ‘De meisje van plezier’ werden in de damesklasse tweede.

In de Leidse mixed klasse is team TNO er met de eerste plaats vandoor gegaan. Met een nipt verschil van slechts vijftien honderdste seconden volgde het team Crane Solutions op plaats twee. BNI Geus pakte de derde plek.

Ook streden in de Leidse editie van de Dragonboat Races teams in de geoefende klasse. Hier ging team Odysseus er met de hoogste eer vandoor. Twee en drie in deze klasse werden team KLM en Trekpower.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×