Yaël Vinckx vertelt in De avond met Robbert over het afscheidsconcert van de Golden Earring. (Foto: Robbert Beurse)

Al honderden aanmeldingen voor afscheidsconcert Golden Earring

Voor het afscheidsconcert voor de Golden Earring hebben zich al honderden muzikanten aangemeld. Dit maakte organisator Yaël Vinckx bekend in het radioprogramma De avond met Robbert. Het concert, waarbij ruim duizend muzikanten een aantal nummers van de Golden Earring gaan opvoeren, vindt 18 oktober plaats in Ahoy Rotterdam. Er worden nog meer muzikanten en zangers gezocht.

De Golden Earring heeft nooit een afscheidsconcert kunnen geven vanwege de ALS-diagnose van gitarist George Kooymans. Vinckx wil daarom een afscheidsconcert geven aan de Golden Earring om ze te bedanken. Dus opgevoerd door ruim duizend muzikanten. De selectie hiervan is in volle gang en er zijn dus al honderden aanmeldingen. Er zijn al voldoende drummers, maar muzikanten met andere instrumenten zijn nog vrij zich aan te melden. Geïnteresseerden moeten een video opsturen waarin de hit Radar Love wordt opgevoerd. “Ik kan dat nummer niet meer horen”, lacht Vinckx.

Naast de duizend muzikanten en zangers worden er ook nog bekende artiesten gezocht om de avond te vullen. Artiesten die een band hebben met de Golden Earring of met ALS. “Zo kunnen we een avondvullend programma maken. We hebben een flinke wensenlijst, denk aan Di-rect, Anouk, Bart Chabot en Freek de Jonge.”

Muzikanten die mee willen doen kunnen terecht op deearringenik.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden om op de hoogte te worden gehouden over de kaartverkoop.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×