De Stichting Mixclubs maakte gebruik van de subsidie om met restmateriaal kunst te maken. (Foto: Gerry van Bakel)

Leiden verlengt subsidie op ideeën voor hergebruik

De subsidie Circulair Verwaarden, waarmee de gemeente hergebruik van materialen stimuleert, wordt verlengd met een extra subsidieronde. Leidse bewoners en organisaties kunnen maximaal 15.000 euro aanvragen om ideeën uit te voeren die voor minder afval zorgen.

“Heb je een plan dat verspilling tegengaat, afval voorkomt of ideeën over hoe reststromen in de gemeente Leiden een tweede leven kunnen krijgen? Dan kun je een aanvraag doen”, legt wethouder Yvonne van Delft uit.


Wethouder Yvonne van Delft in gesprek met Robbert Beurse over de verlenging van de subsidie Circulair Verwaarden.

Tijdens de eerste vijf ronden van de regeling zijn 70 aanvragen ingediend, 34 hiervan zijn beloond met een subsidie. “Niet alleen zijn materialen hergebruikt, ook zijn er nieuwe producten gemaakt en is met slim ontwerp toekomstige verspilling voorkómen. Er is een boek gemaakt over de circulaire bouw van Biopartner V. Inventeers werkt samen met haar opdrachtgevers aan slimme, circulaire elektronische producten. En Stichting Mixclubs heeft met kinderen kunst gemaakt van restmaterialen van het Kringloopbedrijf”, zegt Van Delft tevreden.

De wethouder is tevreden met het aantal aanvragen en kan bijna niet wachten om de nieuwe subsidieverzoeken te beoordelen. Voor de laatste ronde is in totaal 150.000 euro beschikbaar.

Aanvragen kunnen tot 1 oktober 2023 worden ingediend via de website van de gemeente.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×