Lucas Kruithof blikt terug op een geweldig seizoen. (Video: ZZ Leiden Basketball)

Lucas Kruithof tekent voor drie jaar bij ZZ Leiden

Lucas Kruithof heeft zijn handtekening onder een contract gezet dat hem voor drie jaar aan ZZ Leiden verbindt. “Hiermee hebben we weer een speler die uit de jeugdopleiding van BS Leiden is doorgestroomd naar het vlaggenschip van de club”, zegt voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. “Als bestuur zijn we blij dat de 2.01 meter lange forward de komende jaren voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball blijft uitkomen.”

Kruithof werd vorig jaar halverwege het seizoen door Geert Hammink bij de selectie van de hoofdmacht gehaald. De 22-jarige Kruithof debuteerde op 19 januari 2022 met zes punten tegen The Hague Royals. Tijdens de play-offs van dat seizoen begon hij drie keer in de startende vijf tegen Landstede Hammers. Afgelopen seizoen behoorde Kruithof, die ook nog voor het eerste team van BS Leiden uitkwam, vanaf het begin tot de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Kruithof is sinds 2006 lid van BS Leiden.

Lucas Kruithof heeft voor drie jaar bijgetekend bij ZZ Leiden. (Foto: Marja van Tilburg)

In het seizoen 2021/2022 speelde Kruithof veertien wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Dit seizoen kwam Kruithof, die vanwege zijn verdedigende werk de bijnaam ‘De
Stofzuiger’ heeft gekregen, 35 keer binnen de lijnen. Verdedigend liet Kruithof zich in de afgelopen periode gelden. Zo was hij in de slotfase van de beslissende finalewedstrijd van de Nederlandse play-offs tegen Donar goed voor twee steals, waardoor de Leidse club een achterstand van zestien punten binnen 2.41 minuut wist om te buigen in een 82-81 zege.

“Het was na het seizoen vrij snel duidelijk dat de club graag met mij verder wilde”, vertelt Kruithof. “En daar ben ik natuurlijk erg blij mee, want ik hoopte zelf ook al hier een contract te tekenen voor komend seizoen. Het is voor mij ook heel bijzonder om dit punt te bereiken bij de club waar ik ben begonnen met basketballen als kleine jongen.” Kruithof hoopt dat het ook  een goed signaal afgeeft aan de jeugd van Leiden. “Voor aankomend seizoen verwacht ik dat wij als team bouwen op wat wij afgelopen seizoen hebben neergezet en natuurlijk strijden we weer voor alle mogelijke prijzen.”

Over de keuze om meteen voor drie jaar te tekenen, is Kruithof duidelijk. “Een lange samenwerking geeft vertrouwen vanuit beide kanten en de mogelijkheid om op langere termijn te bouwen en groeien als speler. Op dit moment zou ik ook nergens anders willen basketballen dan in Leiden.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×