Merijn Tinga
Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. (Foto: Marjolein Vinkenoog)

Plastic Soup Surfer op zoek naar schipper voor overtocht Kielerkanaal

Plastic Soup Surfer Merijn Tinga is op zoek naar een schipper die hem via het Kielerkanaal naar de Noordzee kan brengen. Windsurfer Tinga, die momenteel van Oslo naar Londen surft, strijdt voor de aanpak van het plastic probleem en zal 19 juli bij de Britse minister van Milieu pleiten voor het invoeren van statiegeld in Groot-Brittannië.

Leidenaar Tinga zou eerst oversteken naar Denemarken maar dit ging door tegenwind niet door. Nu probeert hij het via het zuiden. Om van hieruit de Noordzee te bereiken moet hij echter het Kielerkanaal oversteken. Dit kanaal, dat de Oost- en Noordzee met elkaar verbindt is een druk kanaal waar vanwege de veiligheid niet gesurft mag worden. Daarom zoekt hij een schipper die hem aanstaande zondag of maandag op sleeptouw kan nemen door het kanaal. Van daaruit zal hij via Duitsland, Nederland, België en Frankrijk het Kanaal oversteken naar Engeland.

Mensen die de Plastic Soup Surfer willen steunen kunnen een donatie doen op zijn website. Schippers die willen helpen kunnen mailen naar info@plasticsoupsurfer.org.

 

 

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Plastic Soup Surfer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×